Bandenservice Nieuw-Vennep

De conditie van uw autobanden heeft direct invloed op de veiligheid van u en uw weggebruikers. Daarom kunt u bij ons terecht voor alles wat met uw autobanden te maken heeft, zoals:

  • Banden vervangen
  • Reparatie van lekke banden
  • Controle van de bandenspanning
  • Balanceren van banden
  • Zomer- en winterbanden wisselen
Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen over onze bandenservice

Wanneer zijn mijn autobanden aan vervanging toe?

Wettelijk bent u verplicht om uw autobanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 1,6 millimeter is. Ons advies is om een minimale profieldiepte van 3 millimeter aan te houden, omdat u dan bij slechte weersomstandigheden meer grip op de weg heeft.

Ik voel trillingen in het stuur en/of de stoel, kan dat aan de banden liggen?

In de meeste gevallen is dat zo en moeten de autobanden opnieuw gebalanceerd worden. Bij het balanceren wordt het gewicht van de auto gelijkmatig over de wielen verdeeld, waardoor de trillingen verdwijnen.

Wat zijn de voordelen van zomer- en winterbanden?

Zomerbanden en winterbanden zijn afgestemd op de seizoenen en de bijbehorende weersomstandigheden.

Het rubber van zomerbanden zorgt bij normale weersomstandigheden voor een kortere remweg dan het rubber van winterbanden. Bij een temperatuur boven de 7 graden slijt het rubber bovendien minder snel dan bij winterbanden het geval is.

Winterbanden zijn zachter dan zomerbanden, waardoor ze meer grip bieden als de weg koud, nat of besneeuwd is. Onder de 7 graden hebben winterbanden een kortere remweg dan zomerbanden. Goed om te weten: in sommige landen zijn winterbanden verplicht. Check dit als u een vakantie boekt.

Kortom, door af te wisselen tussen zomer- en winterbanden heeft u optimale grip op de weg, bespaart u op het brandstofverbruik en slijten de banden minder snel.

Zijn vierseizoenenbanden een goed alternatief voor zomer- en winterbanden?

Als u weinig kilometers rijdt zijn vierseizoenenbanden een goed alternatief voor zomer- en winterbanden. Rijdt u relatief veel kilometers? Dan adviseren we u om voor zomer- en winterbanden te kiezen.

Aan het gebruik van vierseizoenenbanden zijn de volgende nadelen verbonden:

  • In de winter bieden ze minder grip dan winterbanden
  • In de zomer slijten ze 8 tot 10 procent sneller dan zomerbanden
  • Bij een profiel van minder dan 4 mm voldoen ze niet meer als winterbanden
  • In vergelijking met zomerbanden neemt het brandstofverbruik toe