Werkplaats Zuiderdreef 6 B 2151CM NIEUW-VENNEP
Verkoop Grevelingenstraat 79-A 2161WE LISSE
Vandaag geopend van

Bandenservice

Voor de veiligheid voor u en de rest van het verkeer is de band het meest essentiële onderdeel van uw auto deze verzorgt namelijk het contact met het wegdek. Wat kunt u doen om de banden van uw auto in goede conditie te houden.

Door te rijden op met de juiste bandenspanning is de remweg zo kort mogelijk en is de wegligging van uw auto een stuk stabieler en dus veiliger. Ook bespaart u brandstof en slijten de banden minder hard als u minimaal 1 keer per maand uw bandenspanning controleert. Bij ons kunt u altijd langsrijden voor gratis bandenspanningscheck.

Trilt uw auto bij een bepaalde snelheid in het stuur of uw stoel? Vrijwel zeker zit er onbalans in uw wielen en dienen uw gebalanceerd te worden. Bij het balanceren wordt het gewicht weer gelijkmatig over de wiel verdeeld en zijn trillingen van je stuur of stoel verleden tijd. Dat rijdt natuurlijk een stuk comfortabeler!

Montage van een band lijkt vrij simpel het is het plaatsen van de band op de velg, helaas is dit niet zelf met de hand te doen en is dus niet zo simpel als het lijkt. Bij autobedrijf van Nobelen is de juiste apparatuur aanwezig om uw banden zonder de band of velg te beschadigen om de velg heen te kunnen draaien. Naast de montage balanceren wij ook uw zojuist gemonteerde banden, zodat de band goed in balans is met het wiel. Dit voorkomt trillingen in het stuur en onregelmatige slijtage van de banden. Tijdens de montage plaatsen we ook altijd een nieuw ventiel. Die zorgt namelijk voor de luchtdichtheid van de velg en band. Door langdurig gebruik van de band neemt de kwaliteit af door uitdroging. Om dus een lekker band te voorkomen is een nieuw ventiel plaatsen een zeer dringend advies.

Het is vast weleens overkomen, een lekke band. Het komt altijd ongelegen, maar gelukkig kun je altijd bij ons zonder afspraak terecht om uw band te laten repareren. Is de band zodanig beschadigt zodat wij met reparatie niet uw veiligheid kunnen garanderen zal in overleg uw band uit veiligheid bewegingen worden vernieuwd.