Airco service Nieuw-Vennep

Een goed onderhouden airco zorgt ervoor dat:

 • Uw auto in de zomer lekker koel is
 • Uw ruiten in de winter niet beslaan
 • U minder lang hoeft te krabben als het gevroren heeft
 • Er geen vieze geurtjes uit uw aircosysteem komen
 • U onnodige schade aan de aircocompressor voorkomt
 • U onnodig hoog brandstofverbruik voorkomt
 • U in de auto geen last krijgt van ongewenste gezondheidsklachten, zoals hooikoorts

Genoeg redenen dus om afspraak in te plannen voor onze airco service.

Afspraak inplannen

Onze airco services

Airco controle en koelmiddel bijvullen

Ons advies is om de 2 jaar het aircosysteem te laten controleren en het koudemiddel bij te vullen. Tijdens de controle kijken we of het aircosysteem onderhoud nodig heeft. Als dat het geval is, informeren wij u over het uit te voeren werk. Als u akkoord gaat voeren we de werkzaamheden uit.

Airco reiniging

Als er vieze geurtjes uit uw aircosysteem komen, is dat vaak omdat er veel schimmels en bacteriën in uw systeem zitten. Met de airco reiniging lossen we dit op. Bovendien zorgt het reinigingsmiddel

Complete airco service

We controleren uw aircosysteem en reinigen alle onderdelen. Daarnaast tappen we het oude koudemiddel af en vullen we uw systeem met nieuw koudemiddel.

Veelgestelde vragen

Het koelmiddel is nog niet op, waarom is bijvullen dan toch nodig?

Door het gebruik van de airco verdampt er jaarlijks tussen de 5 tot 10 procent van het koelmiddel. Het gevolg daarvan is dat de druk in het aircosysteem afneemt en de airco langer nodig heeft om uw auto te koelen.

Ook gaat de airco steeds minder goed koelen, waardoor het brandstofverbruik toeneemt. Bovendien kan een te laag niveau aan koelmiddel voor forse schade aan de compressor zorgen, doordat de smering afneemt.

Naar onze mening genoeg redenen om de hoeveelheid koelmiddel op pijl te houden.

Hoe kan ik mijn airco het beste gebruiken?

 • Koel uw auto niet kouder dan 21 graden. Zo zorgt u voor een prettige temperatuur zonder dat het brandstofverbruik onnodig hoog wordt.
 • Help uw airco een handje en zet voordat u vertrekt de ramen van uw auto open, zodat de ergste warmte alvast weg kan trekken.
 • Gebruik de airco niet alleen in de zomer, maar ook in de winter om bijvoorbeeld beslagen ramen te verhelpen. Door regelmatig gebruik verkleint u de kans op een muffe lucht en defecten.
 • Zet de airco een paar minuten voordat u op de plaats van bestemming bent uit. Op die manier wordt de kans op schimmels en bacteriën in uw systeem beperkt, doordat de hoeveelheid condens beperkt blijft.

Wat kost het onderhoud aan mijn airco?

De vanafprijs is € 129,95 inclusief btw. De kosten zijn afhankelijk van het bouwjaar van de auto en het automerk. Neem contact op om een prijsopgave voor uw auto te ontvangen.